Skip to content

Gratis naar de bioscoop in de week van Wereld Alzheimer Dag

30/08/2024

Voor het derde jaar op rij organiseren het Expertisecentrum Dementie en zorgsamenwerkingsorganisatie Transmuralis ‘Brein & Bios’. Rondom Wereld Alzheimer Dag zijn er in week van 17 tot en met 21 september gratis films en documentaires over (leven met) dementie te zien in de Leidse bioscoop Trianon. Met dit jaar voor het eerst voorstellingen in de avond en op zaterdag.

Zowel het Expertisecentrum als Transmuralis wil kennis over dementie vergroten in de regio Zuid-Holland Noord. Dat gaat verder dan alleen feiten en praktische informatie. Door gratis films en documentaires over dementie in de bioscoop aan te bieden, krijgen bezoekers ook de kans om zich in te leven in mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De films -zoals het menigmaal bekroonde ‘The Father’ met Anthony Hopkins- vertellen de verhalen van ervaringsdeskundigen: mensen met dementie, hun mantelzorgers en de professionals die hen bijstaan tijdens hun ziekte. Maar ook Human Forever waarin kijkers de 24-jarige Teun Toebes volgen in zijn reis rond de wereld. Hij onderzoekt in de film hoe mensen in andere landen omgaan met dementie. Net als in de voorgaande jaren is er op woensdagmiddag weer een speciale voorstelling voor kinderen met de film ‘Kapsalon Romy’. Al deze verhalen hebben de kracht om onze kijk op dementie voorgoed te veranderen.

Gratis stoel
Alle films en documentaires zijn gratis te bezoeken. Bezoekers reserveren hun gratis stoel online via de site van het Expertisecentrum Dementie of de bioscoop.

Bericht delen